Hoe je het conversiepercentage van jouw webshop kunt verhogen

Hoe je het conversiepercentage van jouw webshop kunt verhogen

Webshop

Het verhogen van het conversiepercentage is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle webshop. Een hogere conversie betekent meer klanten en meer omzet. Maar hoe zorg je ervoor dat bezoekers niet alleen je webshop bezoeken, maar ook daadwerkelijk iets kopen? Volgens Marco Bouman kun je dit bereiken door content te schrijven die gericht is op de klant en hun behoeften. Hieronder bespreken we vijf veelvoorkomende valkuilen die je moet vermijden om je conversiepercentage te verbeteren.

1. Focus op de klant, niet op je eigen bedrijf

Een veelgemaakte fout is het te veel praten over je eigen bedrijf. Klanten willen niet weten hoe geweldig jouw bedrijf is; ze willen weten hoe jouw producten of diensten hun problemen kunnen oplossen. Richt je content daarom op de klant. Welke problemen hebben zij, en hoe kun jij die oplossen? Vertel verhalen waarin je laat zien hoe jouw producten het leven van je klanten beter maken.

2. Benadruk de voordelen, niet alleen de kenmerken

Het is gemakkelijk om te vervallen in het opsommen van de kenmerken van een product, maar dit overtuigt de klant niet altijd. Wat klanten echt willen weten, zijn de voordelen die ze krijgen door jouw product te gebruiken. Hoe maakt jouw product hun leven gemakkelijker, beter of leuker?

3. Gebruik unieke verkooppunten (USP’s)

Algemene USP’s zoals “goede kwaliteit” of “uitstekende service” zijn niet voldoende om je te onderscheiden van de concurrentie. Je USP’s moeten echt uniek zijn en iets bieden dat je concurrenten niet kunnen. Wat maakt jouw product of dienst anders en beter?

4. Roep emoties op

Mensen nemen vaak beslissingen op basis van emoties en rechtvaardigen deze later met logica. Zorg ervoor dat je content emoties oproept en de lezer aanzet tot actie. Gebruik verhalen, afbeeldingen en taal die emoties aanspreken.

Tip: Vertel verhalen van tevreden klanten, gebruik krachtige beelden en woorden die emoties opwekken zoals “verliefd worden op”, “ontspannen” of “geïnspireerd voelen.”

5. Schrijf voor mensen, niet voor zoekmachines

Hoewel SEO belangrijk is, moet je content in de eerste plaats nuttig en informatief zijn voor je lezers. Standaard SEO-teksten kunnen saai en oninteressant zijn, wat de betrokkenheid van de lezer vermindert. Schrijf teksten die je klanten echt willen lezen en zorg ervoor dat de SEO-component natuurlijk in de tekst is geïntegreerd.

Tip: Schrijf eerst je content met de lezer in gedachten en optimaliseer deze daarna voor zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden, maar overdrijf niet en zorg ervoor dat de tekst leesbaar en aantrekkelijk blijft.

Conclusie

Door deze vijf valkuilen te vermijden, kun je de effectiviteit van je content aanzienlijk verbeteren en daarmee het conversiepercentage van je webshop verhogen. Focus op de behoeften en problemen van je klant, benadruk de voordelen van je producten, gebruik unieke en onderscheidende USP’s, roep emoties op en schrijf voor je lezers in plaats van alleen voor zoekmachines. Met deze strategieën zorg je ervoor dat je webshop niet alleen bezoekers aantrekt, maar ook klanten creëert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *